Ingredienten

700 gr rundergehakt
2 tl zout
1 tl peper
4 plakken cheddar kaas
1 ui
Boter om in te bakken
½ tl suiker
4 hamburger broodjes
12 plakjes augurk
In Minneapolis maken ze cheeseburgers niet met de kaas op de burger, maar er in. Op een klassieke Juicy Lucy zit alleen ui en augurk, dus wees niet te zuinig met de kruiden om het vlees op smaak te brengen.

Bereiden

1.Meng in een kom het gehakt met peper en zout. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en kneed er stevige ballen van. Duw ze vervolgens plat tot hamburgers. Leg in het midden van 4 burgers een plak kaas, vouw de kaas naar binnen als de plak te groot is. Leg de andere vier burgers op de burgers met kaas en duw de randen dicht.
2.Snipper de ui en smelt de boter in een pan. Bak de ui met de suiker tot de ui glazig is geworden. Schep de ui uit de pan en smelt eventueel nog wat extra boter in de pan. Bak de burgers in ongeveer 5 minuten per kant gaar. Draai ze zo min mogelijk om en doe eventueel op het einde een deksel op de pan.
3.Schep de burgers op een bord. Snij de broodjes open en bak deze kort in de pan. Beleg de broodjes met de plakjes augurk, de burger en een flinke schep van de gebakken ui.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst