Ingredienten

250 gr macaroni
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
250 gr champignons
500 gr rundergehakt
400 gr gezeefde tomaten
400 ml tomatenblokjes
½ tl oregano
½ tl Italiaanse keukenkruiden
100 gr geraspte cheddar kaas
100 gr geraspte mozzarella
50 gr geraspte parmezaanse kaas
Peper en zout
Ovenschaal van 25x35cm
Deze pasta ovenschotel komt oorspronkelijk uit Columbus, Ohio. Uit het Italiaanse restaurant Marzetti’s waar het al sinds 1896 op de menukaart staat. Tegenwoordig wordt hij door het hele midwesten van Amerika thuis gemaakt.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in. Kook de macaroni een paar minuten korter dan de aanwijzingen op de verpakking.
2.Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook uit. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui, bak op het einde de knoflook ook even mee. Snij de champignons in plakjes en bak deze bij de ui in de pan ongeveer 5 minuten. Doe het gehakt ook in de pan en bak het rul.
3.Giet de gezeefde tomaten met de tomatenblokjes en de kruiden in de pan, roer alles goed door en breng het op smaak met peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat ongeveer 5 minuten op laag vuur pruttelen.
4.Doe de macaroni en de tomatensaus in de ovenschaal, roer alles met driekwart van de kaas door elkaar en strooi de rest van de kaas er overheen. Zet de schaal in de oven en bak het ongeveer een half uur tot de kaas is gesmolten.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst