

250 gr macaroni | |
1 ui | |
2 tenen knoflook | |
2 el olijfolie | |
250 gr champignons | |
500 gr rundergehakt | |
400 gr gezeefde tomaten | |
400 ml tomatenblokjes | |
½ tl oregano | |
½ tl Italiaanse keukenkruiden | |
100 gr geraspte cheddar kaas | |
100 gr geraspte mozzarella | |
50 gr geraspte parmezaanse kaas | |
Peper en zout | |
Ovenschaal van 25x35cm |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in. Kook de macaroni een paar minuten korter dan de aanwijzingen op de verpakking. |
2. | Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook uit. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui, bak op het einde de knoflook ook even mee. Snij de champignons in plakjes en bak deze bij de ui in de pan ongeveer 5 minuten. Doe het gehakt ook in de pan en bak het rul. |
3. | Giet de gezeefde tomaten met de tomatenblokjes en de kruiden in de pan, roer alles goed door en breng het op smaak met peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat ongeveer 5 minuten op laag vuur pruttelen. |
4. | Doe de macaroni en de tomatensaus in de ovenschaal, roer alles met driekwart van de kaas door elkaar en strooi de rest van de kaas er overheen. Zet de schaal in de oven en bak het ongeveer een half uur tot de kaas is gesmolten. |
Laat een reactie achter