

200 gr chorizo | |
350 gr kipfilet | |
1 el olijfolie | |
2 uien | |
2 stengels bleekselderij | |
1 rode paprika | |
1 teen knoflook | |
½ tl zout | |
snufje peper | |
½ tl gedroogde tijm | |
½ tl gedroogde basilicum | |
snufje cayenne peper | |
½ el worcestershire saus | |
35 gr tomatenpuree | |
1 blik tomatenblokjes | |
250 gr witte rijst | |
500 ml kippenbouillon | |
7 gr platte peterselie |
1. | Snij de chorizo doormidden en daarna in plakjes. Snij de kipfilet in blokjes. Verwarm in een hapjespan de helft van olie en bak de chorizo met een snufje zout en peper 2 minuten. Voeg de kip toe en bak op middelhoog vuur 8 minuten mee tot de kip gaar is. Haal de kip en de worst uit de pan en leg aan de kant. |
2. | Snipper ondertussen de ui en bleekselderij. Snij de paprika in blokjes. Pers de knoflook. Verhit de rest van de olie in de pan en bak de ui, bleekselderij en paprika 6 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. |
3. | Doe de worst en kip terug in de pan. Voeg de rest van het zout, peper, tijm, basilicum en cayenne peper, Worcestershire saus, tomatenpuree en tomatenblokjes toe en roer goed door. |
4. | Voeg de rijst en de bouillon toe, roer door en breng aan de kook. Laat vervolgens op laag vuur 30 minuten pruttelen. Kijk na af en toe even of er nog wat water toegevoegd moet worden en roer een keer door. |
5. | Als de rijst gaar is, is de Jamabalya klaar om te serveren, strooi er wat verse peterselie over. |
Laat een reactie achter