Ingredienten

200 gr chorizo
350 gr kipfilet
1 el olijfolie
2 uien
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
1 teen knoflook
½ tl zout
snufje peper
½ tl gedroogde tijm
½ tl gedroogde basilicum
snufje cayenne peper
½ el worcestershire saus
35 gr tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
1 blik tomatenblokjes
250 gr witte rijst
500 ml kippenbouillon
7 gr platte peterselie
Rijst en worst vind je altijd terug in Jambalaya, het aanvullende ingrediënt verschilt per regio. In deze variant zit kip, maar die kan je prima vervangen voor garnalen, rivierkreeftjes of zelfs alligator. Daar zijn er namelijk genoeg van in de swamps rondom New Oreans. Dus waarom zou je ze dan niet opeten?

Bereiden

1.Snij de chorizo doormidden en daarna in plakjes. Snij de kipfilet in blokjes. Verwarm in een hapjespan de helft van olie en bak de chorizo met een snufje zout en peper 2 minuten. Voeg de kip toe en bak op middelhoog vuur 8 minuten mee tot de kip gaar is. Haal de kip en de worst uit de pan en leg aan de kant.
2.Snipper ondertussen de ui en bleekselderij. Snij de paprika in blokjes. Pers de knoflook. Verhit de rest van de olie in de pan en bak de ui, bleekselderij en paprika 6 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee.
3.Doe de worst en kip terug in de pan. Voeg de rest van het zout, peper, tijm, basilicum en cayenne peper, Worcestershire saus, tomatenpuree en tomatenblokjes toe en roer goed door.
4.Voeg de rijst toe en de bouillon toe, roer door en breng aan de kook. Laat vervolgens op laag vuur 30 minuten pruttelen. Kijk na af en toe even of er nog wat water toegevoegd moet worden en roer een keer door.
5.Als de rijst gaar is, is de Jamabalya klaar om te serveren, strooi er wat verse peterselie over.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst