

2 pistolets | |
4 plakken ham | |
4 plakken salami | |
4 plakken prosciutto | |
4 plakken provolone of Goudse kaas | |
½ rode ui | |
2 groene pepers uit een pot | |
80 ml mayonaise | |
1 tl rode wijnazijn | |
1 tl Italiaanse keukenkruiden | |
½ tl knoflookpoeder | |
Peper en zout | |
2 el geraspte Parmezaanse kaas | |
100 gr ijsbergsla | |
1 tomaat |
1. | Verwarm de oven voor op 200 graden. |
2. | Snij de pistolets doormidden. Verdeel de ham, salami en de prosciutto over de vier helften en leg de kaas de twee onderste helften. Leg ongeveer 10 min in de oven tot de kaas begint te smelten. |
3. | Snipper de ui en snij de pepers fijn. Meng dit in een kom met de mayonaise met de azijn, Italiaanse keukenkruiden, knoflookpoeder, Parmezaanse kaas en wat peper en zout door elkaar. Doe de ijsbergsla er bij en schep om tot alle sla bedekt is. |
4. | Haal de broodjes uit de oven. Snij de tomaten in plakjes en leg die op de kaas, doe hier een flinke schep van de ijsbergsla bovenop en dek af met de bovenkant. |
Laat een reactie achter