

450 ml melk | |
70 gr bruine basterdsuiker | |
50 gr maismeel | |
1 ei | |
50 gr suiker | |
¼ tl zout | |
¼ tl gemberpoeder | |
¼ tl kaneel | |
30 gr boter | |
Middelgrote ovenschaal | |
Lekker met vanille ijs of slagroom |
1. | Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng in een pan de melk, basterdsuiker en maismeel en breng aan de kook. Laat het mengsel pruttelen tot het dikker begint te worden. |
2. | Meng in een kom het ei, de suiker, zout, gemberpoeder en kaneel. Roer goed door. Roer dit beetje bij beetje door de warme melk. Voeg de boter toe en roer tot die is gesmolten. Vet de ovenschaal in en giet de pudding er in. |
3. | Zet de schaal in de oven en bak de pudding ongeveer 1,5 uur. Serveer eventueel met een bol vanille ijs of slagroom. |
Laat een reactie achter