Ingredienten

450 ml melk
70 gr bruine basterdsuiker
50 gr maismeel
1 ei
50 gr suiker
¼ tl zout
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kaneel
30 gr boter
Middelgrote ovenschaal
Lekker met vanille ijs of slagroom
De Pilgrims in New England waren van Engeland afkomst en hielden van pap zoals ze die vroeger thuis ook aten. Maar rond 1700 werd er nog weinig graan verbouwd in Amerika. Daarom kozen ze ervoor om maismeel te gebruiken, zoals de Native Americans. Op die manier is de Indian pudding ontstaan. Dit dessert wordt ook vaak met Thanksgiving gegeten.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng in een pan de melk, basterdsuiker en maismeel en breng aan de kook. Laat het mengsel pruttelen tot het dikker begint te worden.
2.Meng in een kom het ei, de suiker, zout, gemberpoeder en kaneel. Roer goed door. Roer dit beetje bij beetje door de warme melk. Voeg de boter toe en roer tot die is gesmolten. Vet de ovenschaal in en giet de pudding er in.
3.Zet de schaal in de oven en bak de pudding ongeveer 1,5 uur. Serveer eventueel met een bol vanille ijs of slagroom.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst