

Wil je nog meer Amerikaanse ontbijtgerecht uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.
2 grote kruimige aardappelen | |
2 plakken bacon | |
10 gr boter | |
2 eieren | |
20 gr cheddar | |
Peper en zout |
1. | Boen de aardappelen schoon en prik er met een vork een paar gaatjes in. Pof de aardappelen vervolgens in de magnetron in ongeveer 10 minuten op 800 watt, draai halverwege om. Haal de aardappelen uit de magnetron en laat ze minimaal 10 minuten rusten. |
2. | Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bak de bacon in een koekenpan zonder boter tot deze knapperig is. |
3. | Snij de bovenkant van de aardappelen en hol de onderste helft uit. Verdeel de boter over de twee aardappelen en breek vervolgens voorzichtig de eieren open en giet ze in de aardappel zonder de dooier te breken. Verkruimel de bacon en strooi deze samen met de cheddar en wat peper en zout over de aardappelen. |
4. | Bak de aardappelen 25 minuten in de oven tot het ei gestold is. Serveer direct. |
Wil je nog meer Amerikaanse ontbijtgerecht uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.
Laat een reactie achter