Ingredienten

2 grote kruimige aardappelen
2 plakken bacon
10 gr boter
2 eieren
20 gr cheddar
Peper en zout
De inwoners van Idaho zijn dol op aardappelen. Ze ontbijten er ook graag mee, met deze gevulde aardappelen die heel makkelijk te maken zijn.

Bereiden

1.Boen de aardappelen schoon en prik er met een vork een paar gaatjes in. Pof de aardappelen vervolgens in de magnetron in ongeveer 10 minuten op 800 watt, draai halverwege om. Haal de aardappelen uit de magnetron en laat ze minimaal 10 minuten rusten.
2.Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bak de bacon in een koekenpan zonder boter tot deze knapperig is.
3.Snij de bovenkant van de aardappelen en hol de onderste helft uit. Verdeel de boter over de twee aardappelen en breek vervolgens voorzichtig de eieren open en giet ze in de aardappel zonder de dooier te breken. Verkruimel de bacon en strooi deze samen met de cheddar en wat peper en zout over de aardappelen.
4.Bak de aardappelen 25 minuten in de oven tot het ei gestold is. Serveer direct.

Wil je nog meer Amerikaanse ontbijtgerecht uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst