Ingredienten

60 ml bruine rum
60 ml witte rum
30 ml citroensap
60 ml sinaasappelsap
15 ml simple syrup
3 tl grenadine
1 passievrucht
Maraschino kers of plakje sinaasappel
IJsklontjes
Cocktailshaker
Deze fruitige cocktail is in Pat O’Brien’s bar in New Orleans bedacht tijdens de tweede wereldoorlog. Toen was rum de makkelijkst verkrijgbare sterke drank. De naam heeft hij te danken aan het glas waarin hij zit, die heeft namelijk wat weg van een storm lamp, een hurricane lamp.

Bereiden

1.Doe wat ijs in een cocktailshaker en doe daar de rums, sappen, simple syrup en grenadine bij. Snij de passievrucht doormidden en schep het vruchtvlees er uit, doe dit ook in de shaker. Schud een minuut goed door.
2.Giet de cocktail uit de shaker in het glas en vul deze voor de rest met ijsklontjes.
3.Garneer met een maraschino kers of een plakje sinaasappel.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst