

565 gr ananasschijven uit blik | |
120 ml sojasaus | |
65 gr lichtbruine basterdsuiker | |
80 ml ketchup | |
1 el sesamolie | |
2 tenen knoflook | |
1 tl gemberpoeder | |
900 gr kipfilet | |
grillpan of barbecue |
1. | Laat de ananas uitlekken en bewaar het sap. Meng in een kom het sap met de sojasaus, suiker, ketchup en sesamolie. Schep 5 eetlepels van de marinade in een kommetje en zet in de koelkast. |
2. | Pers de knoflook uit en meng deze samen met het gemberpoeder door de grote kom met marinade. Snij de kipfilet in grove stukken en roer door de marinade. Dek de kom af en zet minimaal een uur in de koelkast. |
3. | Verhit een grillpan of barbecue en bak de kip in ongeveer 8 minuten per kant gaar. Smeer de kip tussendoor in met de achtergehouden marinade. |
4. | Bak vervolgens de ananasschijven 2 minuten per kant. |
5. | Leg de kip en de ananas op een schaal en serveer direct. |
Laat een reactie achter