Ingredienten

500 ml water
100 gr boter
100 gr bruine basterdsuiker
½ tl kaneel
¼ tl nootmuskaat
2 kruidnagels
Snufje zout
120 ml donkere rum
Al in het koloniale tijdperk van Amerika werd er hot buttered rum gedronken. Engelse immigranten begonnen rum te stoken en daar werd tijdens de koude herfst en winter, behalve eggnog ook hot buttered rum van gemaakt.

Bereiden

1.Meng in een pan alle ingrediënten, behalve de rum, door elkaar en breng aan de kook op middelhoog vuur.
2.Laat ongeveer 10 minuten op laag vuur koken, roer af en toe door.
3.Haal de pan van het vuur en roer de rum er doorheen. Verdeel over 4 glazen of mokken. Serveer terwijl het nog warm is.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor de feestdagen? Bekijk alle recepten voor kerst en thanksgiving hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst