

600 gr friet | |
4 hamburgers | |
50 gr boter | |
50 gr bloem | |
150 ml melk | |
150 ml kookroom | |
150 gr geraspte cheddar | |
4 sneetjes wit brood | |
Peper en zout | |
Grillpan |
1. | Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
2. | Bak de hamburgers in een grillpan ongeveer 4 minuten per kant gaar. |
3. | Smelt de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe. Breng aan de kook en roer nog een paar minuten minuten door. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk en de kookroom toe, blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Laat heel even pruttelen en haal de pan van het vuur. Voeg de kaas toe en roer weer goed door. Breng op smaak met peper en zout. |
4. | Rooster het brood en leg op een bord. Leg op elke snee brood een hamburger en leg hier de friet overheen. Giet hier de kaassaus overheen en serveer direct. |
Laat een reactie achter