Ingredienten

600 gr friet
4 hamburgers
50 gr boter
50 gr bloem
150 ml melk
150 ml kookroom
150 gr geraspte cheddar
4 sneetjes wit brood
Peper en zout
Grillpan
Nee de titel is geen foutje, onder de friet, hamburger en saus ligt een boterham. Daardoor wordt het toch nog een sandwich genoemd. De kleinere variant van dit gerecht zoals hij hier te zien is wordt vaak een pony shoe sandwich genoemd, de horseshoe is een dubbele portie. Hij is bedacht in Springfield, Illinois en wordt in die regio ook het meest gegeten.

Bereiden

1.Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2.Bak de hamburgers in een grillpan ongeveer 4 minuten per kant gaar.
3.Smelt de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe. Breng aan de kook en roer nog een paar minuten minuten door. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk en de kookroom toe, blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Laat heel even pruttelen en haal de pan van het vuur. Voeg de kaas toe en roer weer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
4.Rooster het brood en leg op een bord. Leg op elke snee brood een hamburger en leg hier de friet overheen. Giet hier de kaassaus overheen en serveer direct.

Fan van deze sandwich? Maak dan ook eens een van de andere recepten. Bekijk ze hier.
Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst