

250 gedroogde zwarte ogenbonen | |
150 gr spekreepjes | |
1 ui | |
1 stengel bleekselderij | |
1 rode paprika | |
2 tenen knoflook | |
1 laurierblad | |
2 tl gedroogde tijm | |
¼ tl oregano | |
¼ tl cayennepeper | |
Snufje zout | |
1 liter kippenbouillon | |
300 gr basmati rijst |
1. | Laat de gedroogde bonen minimaal 8 uur weken in een pan of kom met ruim water. |
2. | Bak de spekreepjes zonder boter in een grote pan gaar. Snipper ondertussen de ui en snij de selderij en de paprika fijn. Doe deze bij de bacon in de pan en bak op middelhoog vuur nog ongeveer 5 minuten mee. Pers de knoflook boven de pan en bak deze ook nog kort mee. |
3. | Giet de bonen af en doe deze met het laurierblad en de kruiden in de pan en roer alles goed door. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat vervolgens alles op laag vuur een half uur pruttelen tot de bonen gaar maar nog wel stevig zijn. |
4. | Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. |
5. | Giet de bonen af en haal het laurierblad uit de pan. Serveer de rijst met de bonen terwijl het nog warm is. |
Laat een reactie achter