Ingredienten

500 gr rundergehakt
1 ui
2 tenen knoflook
1 stengel bleekselderij
2 tl chilipoeder
1 tl komijn
1 tl zout
¼ tl peper
1 tl bruine basterdsuiker
1 blik tomatenblokjes
250 ml tomatensap
250 ml runderbouillon
1 blik kidneybonen
50 gr macaroni
Iedere regio in Amerika lijkt een eigen chili te hebben. In Indiana hebben ze deze Hoosier chili. Deze chili is wat zoeter dan de meeste door het gebruik van tomatensap en suiker. Ook wordt er in tegenstelling tot andere chili’s soms macaroni in gedaan.

Bereiden

1.Bak het gehakt rul in een braadpan. Snipper ondertussen de ui, pers de knoflook uit en snij de bleekselderij in plakjes Bak een ongeveer 5 minuten mee.
2.Voeg de overige ingrediënten behalve de bonen en de macaroni toe aan de pan. Roer goed door en breng de chili aan de kook. Laar vervolgens een half uur op laag vuur pruttelen.
3.Giet de bonen af en roer ze samen met de macaroni door de chili en kook tot de macaroni gaar is.

Wil je nog meer Amerikaanse chili’s uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst