

350 gr basmatirijst | |
2 uien | |
1 rode paprika | |
1 groene paprika | |
2 el olijfolie | |
250 gr hamblokjes | |
2 eieren | |
1 groot blik ananasstukjes | |
3 el sojasaus | |
½ tl knoflookpoeder | |
¼ tl gemberpoeder | |
1 el limoensap |
1. | Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen. |
2. | Snipper de uien en snij de paprika’s in blokjes. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui ongeveer 5 minuten, bak vervolgens de paprika en de hamblokjes ook een paar minuten mee. |
3. | Voeg de eieren toe aan de pan en roerbak tot het gaar is. |
4. | Laat de ananas uitlekken, vang het sap op. Roer de ananasstukjes en de rijst door de pan. Roer op hoog vuur een paar hoog vuur om de rijst te verwarmen. |
5. | Roer in een kom 3 eetlepels ananassap, de sojasaus, knoflookpoeder, gemberpoeder en limoensap door elkaar. Giet dit in de pan bij de rijst en schep om. |
Laat een reactie achter