Ingredienten

260 gr boter
150 gr suiker
150 gr lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
1/2 tl vanille extract
370 gr bloem
snufje zout
1/2 tl kaneel
1 tl baking soda
100 gr havermout
250 gr rozijnen
In 1896 bracht Fannie Farmer het Boston Cooking School Cookbook uit, dit is tot op de dag van vandaag nog steeds gezien als het klassieke kookboek van de Amerikaanse keuken. In dit kookboek is ook het eerste recept van de nog steeds populaire havermout rozijnenkoekjes te vinden. Denk niet dat ze gezond zijn omdat er havermout in zit, want dit word ruimschoots gecompenseerd door de grote hoeveelheid boter en suiker.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier
2.Mix de boter met de suikers goed door elkaar. Voeg vervolgens de eieren en het vanille extract toe en meng weer goed. Voeg vervolgens het zout, kaneel, baking soda en bloem toe aan het beslag en meng weer goed door. Spatel met de hand de havermout en rozijnen door het beslag.
3.Draai 20 bolletjes van gelijke grootte van het beslag. Verdeel de helft over de twee bakplaten en bak 15 minuten in de oven tot de randen van de koekjes goudbruin worden.
4.Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat en schep ze vervolgens op een platte ondergrond om verder af te koelen. Herhaal met de rest van de deegbolletjes.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst