

260 gr boter | |
150 gr suiker | |
150 gr lichtbruine basterdsuiker | |
2 eieren | |
1/2 tl vanille extract | |
370 gr bloem | |
snufje zout | |
1/2 tl kaneel | |
1 tl baking soda | |
100 gr havermout | |
250 gr rozijnen |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier |
2. | Mix de boter met de suikers goed door elkaar. Voeg vervolgens de eieren en het vanille extract toe en meng weer goed. Voeg vervolgens het zout, kaneel, baking soda en bloem toe aan het beslag en meng weer goed door. Spatel met de hand de havermout en rozijnen door het beslag. |
3. | Draai 20 bolletjes van gelijke grootte van het beslag. Verdeel de helft over de twee bakplaten en bak 15 minuten in de oven tot de randen van de koekjes goudbruin worden. |
4. | Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat en schep ze vervolgens op een platte ondergrond om verder af te koelen. Herhaal met de rest van de deegbolletjes. |
Laat een reactie achter