Ingredienten

260 gr bloem
½ tl zout
150 gr boter
2 el water
Voor de vulling:
250 ml melk
400 ml kokosmelk
200 gr suiker
1 tl kokos extract
60 gr maïzena
240 ml water
150 gr pure chocolade
350 ml slagroom
3 el suiker
Kokosrasp voor garnering
Bakvorm van 23 cm
De haupia pie komt uit Hawaii. Deze heerlijke zoete pudding taart is opgebouwd uit een chocolade laag, met daarop een laag kokos en daar weer slagroom op.

Bereiden

1.Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Maak een bal van het deeg en zet een uur in de koelkast.
2.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bol deeg hierop uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg en snij rond de rand af, druk de randen goed aan en prik met een vork een paar gaten in de bodem. Bak de bodem 15 minuten tot het deeg goudbruin begint te worden. Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen.
3.Verwarm in een steelpan de melk, kokosmelk, suiker en kokos extract. Meng in een andere kom de maïzena met het water. Meng als de melk kookt langzaam de maïzena er doorheen en roer een paar minuten door tot het mengsel dikker wordt.
4.Giet de helft van het mengsel in een kom en zet apart. Voeg de chocolade toe aan het deel van het mengsel dat nog in de pan zit. Roer ook laag vuur door, tot alle chocolade is gesmolten. Giet de chocolade vulling in de taartbodem en spreid goed uit. Giet nu voorzichtig de witte vulling op de laag met chocolade, zorg er voor dat de twee lagen niet mengen. Zet minimaal een uur in de koelkast om af te koelen.
5.Klop de slagroom met de suiker stijf. Verdeel de slagroom over de vulling en strooi de kokosrasp over de slagroom.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst