

260 gr bloem | |
½ tl zout | |
150 gr boter | |
2 el water | |
Voor de vulling: | |
250 ml melk | |
400 ml kokosmelk | |
200 gr suiker | |
1 tl kokos extract | |
60 gr maïzena | |
240 ml water | |
150 gr pure chocolade | |
350 ml slagroom | |
3 el suiker | |
Kokosrasp voor garnering | |
Bakvorm van 23 cm |
1. | Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Maak een bal van het deeg en zet een uur in de koelkast. |
2. | Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bol deeg hierop uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg en snij rond de rand af, druk de randen goed aan en prik met een vork een paar gaten in de bodem. Bak de bodem 15 minuten tot het deeg goudbruin begint te worden. Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen. |
3. | Verwarm in een steelpan de melk, kokosmelk, suiker en kokos extract. Meng in een andere kom de maïzena met het water. Meng als de melk kookt langzaam de maïzena er doorheen en roer een paar minuten door tot het mengsel dikker wordt. |
4. | Giet de helft van het mengsel in een kom en zet apart. Voeg de chocolade toe aan het deel van het mengsel dat nog in de pan zit. Roer ook laag vuur door, tot alle chocolade is gesmolten. Giet de chocolade vulling in de taartbodem en spreid goed uit. Giet nu voorzichtig de witte vulling op de laag met chocolade, zorg er voor dat de twee lagen niet mengen. Zet minimaal een uur in de koelkast om af te koelen. |
5. | Klop de slagroom met de suiker stijf. Verdeel de slagroom over de vulling en strooi de kokosrasp over de slagroom. |
Laat een reactie achter