Ingredienten

4 grote vastkokende aardappelen
½ ui
30 gr bloem
1 ei
Peper en zout
Olie om in te bakken
Rasp
Zeef
Hash browns zijn eigenlijk gewoon Amerikaanse rösti, in klein formaat. Het grote verschil is dat ze deze in Amerika als ontbijt eten, het liefst in combinatie met ei en bacon.

Bereiden

1.Was en rasp de aardappelen en snipper de ui. Doe de aardappelen in een zeef en druk het ergste vocht eruit.
2.Meng de aardappel en ui in een kom met de rest van de ingrediënten goed door elkaar met peper en zout naar smaak.
3.Verwarm een flinke laag olie in een koekenpan. Neem een flinke lepel van het aardappelmengsel en leg die in de pan, druk hem plat tot ongeveer een centimeter dik.
4.Bak de hash brown ongeveer 5 minuten per kant tot deze goudbruin en gaar is. Schep uit de pan en laat eventueel uitlekken op een vel keukenpapier.
5.Herhaal met de rest van het mengsel en serveer eventueel met bacon en ei.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst