Ingredienten

250 gr hamblokjes
300 gr rundergehakt
50 gr paneermeel
1 ei
50 ml melk
½ runderbouillonblokje
250 gr gezeefde tomaten
70 ml bruine basterdsuiker
30 ml witte wijnazijn
½ tl mosterdpoeder
Peper en zout
Ovenschaal
Keukenmachine
In plaats van gewone gehaktballen, eten ze in Iowa en Nebraska ham balletjes. In die staten kan je ham gehakt in de supermarkt kopen, in de rest van Amerika en bij ons moeten we het zelf maken.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
2.Doe de hamblokjes in de keukenmachine en maal ze fijn tot de structuur op die van gehakt lijkt.
3.Kneed de gemalen ham met het rundgehakt, paneermeel, eieren, melk en peper en zout naar smaak door elkaar. Vorm hier 6 stevige ballen van.
4.Verkruimel het bouillonblokje en meng in een kom met de gezeefde tomaten, suiker, azijn, mosterdpoeder en naar smaak peper en zout door elkaar.
5.Leg de ballen in de ovenschaal en giet de saus er overheen. Bak ongeveer 30 minuten in de oven tot de hamballen gaar zijn.

Wil je nog meer gerechten uit Iowa uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

 

 

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst