

250 gr hamblokjes | |
300 gr rundergehakt | |
50 gr paneermeel | |
1 ei | |
50 ml melk | |
½ runderbouillonblokje | |
250 gr gezeefde tomaten | |
70 ml bruine basterdsuiker | |
30 ml witte wijnazijn | |
½ tl mosterdpoeder | |
Peper en zout | |
Ovenschaal | |
Keukenmachine |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in. |
2. | Doe de hamblokjes in de keukenmachine en maal ze fijn tot de structuur op die van gehakt lijkt. |
3. | Kneed de gemalen ham met het rundgehakt, paneermeel, eieren, melk en peper en zout naar smaak door elkaar. Vorm hier 6 stevige ballen van. |
4. | Verkruimel het bouillonblokje en meng in een kom met de gezeefde tomaten, suiker, azijn, mosterdpoeder en naar smaak peper en zout door elkaar. |
5. | Leg de ballen in de ovenschaal en giet de saus er overheen. Bak ongeveer 30 minuten in de oven tot de hamballen gaar zijn. |
Laat een reactie achter