Ingredienten

4 brioche bolletjes
8 plakken ham
8 plakken Emmentaler kaas
30 gr boter
1 tl mosterd
½ tl Worcestershire saus
1 tl maanzaad
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Hawaiiaanse broodjes zijn zoeter dan het meeste brood. Je kan ze zelf maken, maar aangezien de smaak er op brioche lijkt, heb ik daarvoor gekozen in dit recept. Een populair recept om met deze broodjes te maken is deze makkelijke ham cheese slider.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
2.Snij de broodjes horizontaal doormidden en verdeel de ham en kaas over de broodjes. Leg ze met de bovenkant er weer op in de ovenschaal.
3.Smelt de boter en roer de mosterd, Worcestershire saus en het maanzaad er doorheen. Schep dit met een lepel over de broodjes heen en smeer het een beetje uit om het te verdelen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de broodjes ongeveer 10 minuten rusten.
4.Bak de broodjes 15 minuten in de oven tot de kaas goed is gesmolten. Haal de laatste paar minuten de folie van de schaal af. Serveer de sliders als ze nog warm zijn.

Wil je nog meer Amerikaanse broodjes uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst