Ingredienten

1 ui
1 groene paprika
2 stengels bleekselderij
250 gr andouille of chorizo
1 teen knoflook
150 gr boter
50 gr bloem
1 tl cajun kruiden
1 laurierblad
1 blik tomatenblokjes
1 liter kippenbouillon
300 gr grote garnalen
3 bosuien
Peper en zout
Lekker met witte rijst of dirty rice
Gumbo is een stoofpot uit het zuiden van Louisiana. Zoals bij veel gerechten uit deze streek wordt het gekruid met cajun spices, in de buurt van New Orleans maken ze hem met de net wat andere Creoolse kruidenmix. Er worden behalve de garnalen ook vaak andere zeevruchten in de gumbo gedaan.

Bereiden

1.Snipper de ui en snij de paprika, bleekselderij en worst in blokjes. Pers de knoflook uit.
2.Smelt de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe. Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot het mengsel caramelkleurig begint te worden. Voeg vervolgens de uit, paprika en de bleekselderij toe en bak deze een paar minuten mee. Roer daarna de knoflook, worst en de kruiden toe aan de pan, roer weer door. Voeg het laurierblad, de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Laat de gumbo vervolgens een uur half afgedekt op laag vuur pruttelen.
3.Voeg de laatste 10 minuten de garnalen toe. Snij de bosui toe en roer die er ook doorheen. Serveer eventueel met witte rijst of dirty rice.

Wil je dirty rice bij de gumbo maken? Klik dan hier.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst