

900 ml melk | |
200 gr grape nut ontbijtgranen | |
4 eieren | |
100 gr suiker | |
2 tl vanille extract | |
¼ tl zout | |
½ tl kaneel | |
¼ tl nootmuskaat | |
Ovenschaal van 20x30 | |
Grotere braadslee of bakblik | |
Lekker met slagroom |
1. | Doe de melk met de grape nuts in een pan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de melk ongeveer een kwartier rusten. |
2. | Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in. |
3. | Klop de eieren los er roer de suiker, vanille extract en de zout er doorheen. Roer dit door de pan met de grape nut en giet alles in de ovenschaal. Strooi de nootmuskaat en de kaneel over de pudding. |
4. | Zet de ovenschaal in een diep bakblik of een braadslee en vul deze met water tot het water ongeveer tot de helft van de schaal komt. Bak de pudding ongeveer 50 minuten in de oven tot hij gaar is. Je kan dit testen door er een satéprikker in te steken, als hij er schoon uitkomt is de pudding klaar. |
5. | Haal de ovenschaal uit het water en laat hem afkoelen. Serveer eventueel met slagroom. |
Laat een reactie achter