Ingredienten

900 ml melk
200 gr grape nut ontbijtgranen
4 eieren
100 gr suiker
2 tl vanille extract
¼ tl zout
½ tl kaneel
¼ tl nootmuskaat
Ovenschaal van 20x30
Grotere braadslee of bakblik
Lekker met slagroom
Grape nut ontbijtgranen worden al sinds eind 1800 in Amerika gegeten en niet lang daarna is deze pudding bedacht. Grape nut heeft een hele andere structuur dan de meeste cereals, het is harder en het zijn kleine stukjes. Er is helaas geen makkelijke vervanger te vinden in Nederland. Met name in New England is dit dessert altijd populair gebleven.

Bereiden

1.Doe de melk met de grape nuts in een pan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de melk ongeveer een kwartier rusten.
2.Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
3.Klop de eieren los er roer de suiker, vanille extract en de zout er doorheen. Roer dit door de pan met de grape nut en giet alles in de ovenschaal. Strooi de nootmuskaat en de kaneel over de pudding.
4.Zet de ovenschaal in een diep bakblik of een braadslee en vul deze met water tot het water ongeveer tot de helft van de schaal komt. Bak de pudding ongeveer 50 minuten in de oven tot hij gaar is. Je kan dit testen door er een satéprikker in te steken, als hij er schoon uitkomt is de pudding klaar.
5.Haal de ovenschaal uit het water en laat hem afkoelen. Serveer eventueel met slagroom.

Fan van deze pudding? Maak dan ook eens een van de andere recepten. Bekijk ze hier.
Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst