

1 ¾ tl droge gist | |
3 el suiker | |
80 ml warme melk | |
85 gr boter | |
1 ei | |
snufje zout | |
230 gr bloem | |
VOOR DE TOPPING | |
3 el maple syrup | |
2 el water | |
2 tl vanille extract | |
170 gr boter | |
265 gr suiker | |
snufje zout | |
1 ei | |
160 gr bloem | |
bakvorm van 23 x 33 cm | |
lekker met poedersuiker |
1. | Meng in een kom de gist, ¼ el suiker en de melk. Roer goed door en laat 5 minuten staan. |
2. | Mix de rest van de suiker met de boter ongeveer 3 minuten. Voeg het gistmengsel, ei, zout en bloem toe en mix nog even door tot alles goed gemengd is. Zet de mixer op een hoge stand en mix nog 7 minuten. |
3. | Druk het deeg in de bakvorm, dek af met een theedoek of vershoudfolie en laat ca. 2 uur rijzen tot het deeg is verdubbeld. |
4. | Meng voor de topping de maple syrup met het water en vanille extract. Mix in een andere kom de boter, suiker en zout 5 minuten. Voeg de ei toe en vervolgens ook het maple syrup mengsel en de bloem. |
5. | Verhit de oven voor op 175 graden. Schep de topping over het gerezen deeg, smeer de topping uit zodat overal een even dikke laag zit. |
6. | Bak 40-45 minuten tot de topping stevig en goudbruin is. Het midden mag nog wat zacht zijn als de cake uit de oven komt. Laat afkoelen en serveer met wat poedersuiker. |
Laat een reactie achter