Ingredienten

1 ¾ tl droge gist
3 el suiker
80 ml warme melk
85 gr boter
1 ei
snufje zout
230 gr bloem
VOOR DE TOPPING
3 el maple syrup
2 el water
2 tl vanille extract
170 gr boter
265 gr suiker
snufje zout
1 ei
160 gr bloem
bakvorm van 23 x 33 cm
lekker met poedersuiker
Deze platte en smeuïge botercake is al sinds de jaren 30 populair in St. Louis.

Bereiden

1.Meng in een kom de gist, ¼ el suiker en de melk. Roer goed door en laat 5 minuten staan.
2.Mix de rest van de suiker met de boter ongeveer 3 minuten. Voeg het gistmengsel, ei, zout en bloem toe en mix nog even door tot alles goed gemengd is. Zet de mixer op een hoge stand en mix nog 7 minuten.
3.Druk het deeg in de bakvorm, dek af met een theedoek of vershoudfolie en laat ca. 2 uur rijzen tot het deeg is verdubbeld.
4.Meng voor de topping de maple syrup met het water en vanille extract. Mix in een andere kom de boter, suiker en zout 5 minuten. Voeg de ei toe en vervolgens ook het maple syrup mengsel en de bloem.
5.Verhit de oven voor op 175 graden. Schep de topping over het gerezen deeg, smeer de topping uit zodat overal een even dikke laag zit.
6.Bak 40-45 minuten tot de topping stevig en goudbruin is. Het midden mag nog wat zacht zijn als de cake uit de oven komt. Laat afkoelen en serveer met wat poedersuiker.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst