

200 gr bloem | |
½ tl baking soda | |
1 tl gemberpoeder | |
1 tl kaneel | |
Snufje zout | |
Snufje nootmuskaat | |
70 gr boter | |
60 gr bruine basterdsuiker | |
70 gr pannenkoeken stroop | |
½ ei | |
Decoratie stiften met glazuur | |
Uitsteekvorm | |
Bakpapier | |
Mixer |
1. | Meng in een kom de bloem met de kruiden. Mix in een andere kom de boter, suiker de stroop en het ei door elkaar. Voeg vervolgens beetje bij beetje al mixend het bloem mengsel toe. Kneed een bol van het deeg, pak het in met vershoudfolie en plaats het minimaal 1 uur in de koelkast. |
2. | Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakblikken met bakpapier. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot het ongeveer 3 millimeter dik is. Steek met de uitsteekvorm koekjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes 10 minuten tot de randen beginnen te kleuren. |
3. | Haal de koekjes uit de oven en laat ze kort op de bakplaat afkoelen. Schep ze daarna op een rooster en laat ze volledig afkoelen. Decoreer de koekjes vervolgens met het glazuur. |
Laat een reactie achter