Ingredienten

1 ui
500 gr rundergehakt
130 gr paneermeel
120 ml melk
1 ei
2 el ketchup
1 el worcestershire saus
1 tl gedroogde peterselie
½ tl zout
½ tl knoflookpoeder
Snufje peper
Voor de topping:
60 ml ketchup
2 el lichtbruine basterdsuiker
1 el rode wijn azijn
Dit is het Amerikaanse broertje van de Nederlandse gehaktbal. Via immigranten is die in Amerika terecht gekomen en in de loop der jaren verandert in gehaktbrood. Er bestaan veel variaties, maar echte traditionele meatloaf maak je met ketchup mengsel er bovenop.

Bereiden

1.Verhit de oven voor op 180 graden. Vet het bakblik in en snipper de ui.
2.Meng in een kom het gehakt, paneermeel, ui, melk, ei, ketchup, worcestershire saus, peterselie, zout, knoflookpoeder en de peper. Kneed het met de hand goed door elkaar.
3.Doe het vlees in het bakblik en druk het heel goed aan.
4.Meng in een kom voor de topping de ketchup, basterdsuiker en de azijn. Roer het goed door en giet het op het vlees. Smeer het uit zodat alles met evenveel saus bedekt is.
5.Bak de meatloaf een uur in de oven. Laat hem nadat hij uit de oven komt zeker een kwartier in het bakblik rusten zodat hij niet uit elkaar valt.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst