Ingredienten

4 perziken
100 gr suiker
150 gr bloem
Olie om te frituren
4 bollen vanille ijs
Voor het beslag:
200 ml melk
1 ei
½ tl vanille extract
2 el suiker
200 gr bloem
1 tl bakpoeder
Snufje zout
Niets is meer kenmerkend voor de keuken van Georgia dan de perzik. Een lekker zomers dessert maak je er van door ze te frituren en er een bol ijs bij te serveren.

Bereiden

1.Schil de perziken, snij ze doormidden, haal de pit er uit en snij ze in parten.
2.Verwarm de frituurolie tot 190 graden en doe de bloem in een kom.
3.Meng alle ingrediënten voor het beslag goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.
4.Haal alle partjes perzik door de bloem tot ze helemaal bedekt zijn en dompel ze vervolgens onder in het beslag. Frituur ze direct tot ze goudbruin zijn.
5.Rol de gefrituurde perzik partjes door de suiker. Serveer terwijl ze nog warm zijn met een bol vanille ijs.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst