

4 perziken | |
100 gr suiker | |
150 gr bloem | |
Olie om te frituren | |
4 bollen vanille ijs | |
Voor het beslag: | |
200 ml melk | |
1 ei | |
½ tl vanille extract | |
2 el suiker | |
200 gr bloem | |
1 tl bakpoeder | |
Snufje zout |
1. | Schil de perziken, snij ze doormidden, haal de pit er uit en snij ze in parten. |
2. | Verwarm de frituurolie tot 190 graden en doe de bloem in een kom. |
3. | Meng alle ingrediënten voor het beslag goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat. |
4. | Haal alle partjes perzik door de bloem tot ze helemaal bedekt zijn en dompel ze vervolgens onder in het beslag. Frituur ze direct tot ze goudbruin zijn. |
5. | Rol de gefrituurde perzik partjes door de suiker. Serveer terwijl ze nog warm zijn met een bol vanille ijs. |
Laat een reactie achter