

1 ei | |
100 ml karnemelk | |
150 gr bloem | |
100 gr maismeel | |
½ tl peper | |
½ tl zout | |
4 groene tomaten | |
Olie om in te frituren | |
Lekker met ranch dip of comeback saus |
1. | Verhit de olie tot 190 graden. Klop het ei en meng met de karnemelk. Doe de helft van de bloem in een andere kom en meng in een derde kom de overgebleven bloem met het maismeel, peper en zout. |
2. | Snij de tomaten in plakken van ongeveer een centimeter dik. Meng de tomaten plakken door de bloem. Wentel daarna om in het eimengsel en vervolgens in het maismeel mengsel. Herhaal het eiermengsel en de maismeel laag eventueel nog een keer. |
3. | Frituur de tomaten in 2 minuten gaar tot ze goudbruin kleuren en laat vervolgens even uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de warme tomaten met nog wat zout. Serveer met een saus naar keuze. |
Laat een reactie achter