Ingredienten

1 ei
100 ml karnemelk
150 gr bloem
100 gr maismeel
½ tl peper
½ tl zout
4 groene tomaten
Olie om in te frituren
Lekker met ranch dip of comeback saus
Gefrituurde groene tomaten zijn een van de meest kenmerkende gerechten uit de keuken van Alabama. Ze worden geplukt als ze nog groen zijn, omdat ze dan steviger zijn en beter in vorm blijven als je ze frituurt. Er is ook een bekend boek dat verfilmd is, naar de fried green tomatoes is genoemd.

Bereiden

1.Verhit de olie tot 190 graden. Klop het ei en meng met de karnemelk. Doe de helft van de bloem in een andere kom en meng in een derde kom de overgebleven bloem met het maismeel, peper en zout.
2.Snij de tomaten in plakken van ongeveer een centimeter dik. Meng de tomaten plakken door de bloem. Wentel daarna om in het eimengsel en vervolgens in het maismeel mengsel. Herhaal het eiermengsel en de maismeel laag eventueel nog een keer.
3.Frituur de tomaten in 2 minuten gaar tot ze goudbruin kleuren en laat vervolgens even uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de warme tomaten met nog wat zout. Serveer met een saus naar keuze.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst