Ingredienten

250 gr witte rijst
2 eieren
500 ml melk
200 gr suiker
1 tl vanille extract
¼ tl zout
¼ tl kaneel
Snufje nootmuskaat
150 gr rozijnen
Lekker met maple syrup
Ovenschaal of bakvorm van 25x15 cm.
Overal ter wereld wordt rijstpudding gegeten, dat is in Amerika niet anders. Vooral in New England is dit dessert populair. In New Hampshire en omgeving eten ze hem graag met een beetje maple syrup.

Bereiden

1.Doe de rijst in een pan met ruim water. Breng aan de kook en laat vervolgens afgedekt 30 minuten op laag vuur koken. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden.
2.Giet de rijst af. Meng in een kom de eieren, melk, suiker, vanille extract, zout, kaneel en nootmuskaat. Voeg de rijst en de rozijnen toe en roer weer even door. Giet alles in de ovenschaal.
3.Bak de pudding 1 uur in de oven. Roer halverwege door. Serveer eventueel met maple syrup, als hij nog een beetje warm is.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst