

250 gr witte rijst | |
2 eieren | |
500 ml melk | |
200 gr suiker | |
1 tl vanille extract | |
¼ tl zout | |
¼ tl kaneel | |
Snufje nootmuskaat | |
150 gr rozijnen | |
Lekker met maple syrup | |
Ovenschaal of bakvorm van 25x15 cm. |
1. | Doe de rijst in een pan met ruim water. Breng aan de kook en laat vervolgens afgedekt 30 minuten op laag vuur koken. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden. |
2. | Giet de rijst af. Meng in een kom de eieren, melk, suiker, vanille extract, zout, kaneel en nootmuskaat. Voeg de rijst en de rozijnen toe en roer weer even door. Giet alles in de ovenschaal. |
3. | Bak de pudding 1 uur in de oven. Roer halverwege door. Serveer eventueel met maple syrup, als hij nog een beetje warm is. |
Laat een reactie achter