Ingredienten

700 ml water
250 ml melk
170 gr maismeel
1 el suiker
½ tl zout
Boter om in te vetten en in te bakken
Cakeblik
Vershoudfolie
Lekker met maple syrup
Cornmeal mush is een pudding van maïsmeel uit de zuidelijke keuken. Maar ook in Pennsylvania is het populair bij de Pennsylvania Dutch. Je kan het gewoon als pudding eten, met wat maple syrup erbij. Maar extra lekker is het als je het laat opstijven en het in wat boter bakt.

Bereiden

1.Breng in een pan het water aan de kook. Meng ondertussen in een kom de melk met het maismeel, suiker en het zout door elkaar.
2.Voeg beetje bij beetje al roerend het maismeel mengsel toe aan het kokende water.
3.Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat vervolgens zonder te roeren ongeveer 15 minuten pruttelen.
4.Vet het cakeblik in en giet het mengsel erin. Dek af met vershoudfolie en laat ongeveer een uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet daarna nog minimaal een uur, maar bij voorkeur een hele nacht in de koelkast om stijf te laten worden.
5.Haal het cakeblik uit de koelkast en haal voorzichtig de mush uit het cakeblik. Snij er plakken van, van ongeveer 1,5 centimeter dik.
6.Smelt wat boter in een koekenpan en bak hierin de plakken een paar minuten per kant tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
7.Serveer terwijl de mush nog warm is met wat maple syrup erover.

Wil je nog meer Amerikaanse ontbijtgerechten uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst