Ingredienten

1 rol pizzadeeg
30 gr gezouten roomboter
½ tl knoflookpoeder
1 tl Italiaanse kruiden
2 el geraspte Parmezaanse kaas
Lekker met pizza- of pastasaus
Bakpapier
Deze knoflookbroodjes zijn in de jaren ‘40 ontstaan in Brooklyn. Daar werden ze in verschillende pizzeria's gemaakt met de restjes pizzadeeg. Je krijgt er meestal wat marinara saus bij om in te dippen.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
2.Rol het pizzadeeg uit tot een grote rechthoek en snij deze in de korte weg doormidden. Snij deze twee rechthoeken ieder in 8 stroken, zodat je er in totaal 16 hebt.
3.Rol via de korte kant elke strook tot een 'touw' van ongeveer 20 centimeter en vorm van ieder touw een knoop. Leg ze met de uiteinden naar beneden op de bakplaat.
4.Smelt de boter en roer de knoflookpoeder en Italiaanse kruiden er doorheen.
5.Smeer de knopen in met de kruidenboter, bewaar de overgebleven boter en gooi die dus niet weg.
6.Bak de knoflookbroodjes ongeveer 20 minuten in de oven.
7.Besmeer de de knoflookbroodjes zodra je ze uit de oven haalt met de overgebleven boter en strooi vervolgens de Parmezaanse kaas er overheen. Serveer eventueel met de pizza- of pastasaus.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst