Ingredienten

750 gr losse rösti
70 gr boter
125 gr creme fraiche
1 blik kippenragout
150 gr geraspte cheddar
1 tl zout
½ tl uienpoeder
¼ tl peper
50 gr cornflakes
Ovenschaal van 20x30 cm
Deze aardappel ovenschotel is 'to die for', vandaar de naam. Oorspronkelijk werd het vooral gemaakt door de Mormonen, die met name in Utah wonen. Je vind dit bijgerecht tegenwoordig ook steeds vaker in het midwesten of het zuiden van Amerika. Daar wordt het ook wel een hash brown casserole genoemd.

Bereiden

1.Ontdooi de rösti als je die bevroren hebt gekocht. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
2.Smelt de boter en roer de helft hiervan met de creme fraiche, kippenragout, kaas en alle kruiden door de rösti.
3.Schep het mengsel in een ovenschaal en strijk glad. Verkruimel de cornflakes en strooi die over de rösti en besprenkel met de overgebleven boter.
4.Bak ongeveer 40 minuten in de oven. Serveer direct.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst