Ingredienten

1 blik gecondenseerde melk
50 gr boter
200 gr suiker
¼ zout
1 tl vanille extract
Kookthermometer
Bakpapier
Bakvorm van 20x20cm
Fudge is een echte Amerikaanse klassieker. Dit snoep werd al eind 1800 bedacht in Baltimore. Als je wilt experimenteren kan je er gedroogd fruit, noten, snoepjes, rozijnen of chocolate chips doorheen doen.

Bereiden

1.Doe de gecondenseerde melk, boter en suiker in een pan en verwarm al roerend tot de boter en suiker gesmolten is.
2.Verwarm het suikermengsel langzaam continu roerend tot een temperatuur van 115 graden.
3.Haal de pan van het vuur en laat het een half uur afkoelen. Voeg daarna de vanille extract toe aan de fudge en goed roer door.
4.Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet de fudge er in. Druk de hoeken goed aan en laat zeker een uur volledig afkoelen. Snij de fudge daarna in blokjes.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst