Ingredienten

1 liter water
3 eenkops theezakjes (bv Lipton Yellow Label)
1 kaneelstokje
200 gr suiker
200 ml vers fruitsap met sinaasappel en ananas
1 citroen
IJsklontjes
In Nashville staat vaak fruit tea, ook wel fruit punch of tea punch genoemd op de menukaart. Het is een typisch drankje voor deze stad. Overal in de zuidelijke staten wordt veel zoete iced tea gedronken, maar deze is nog zoeter en fruitiger.

Bereiden

1.Breng de helft van het water aan de kook en haal de pan van het vuur. Doe de theezakjes en het kaneelstokje in het water en laat 5 minuten trekken.
2.Haal de theezakjes en het kaneelstokje uit het water en roer de suiker door de thee tot die opgelost is. Laat nog ongeveer 10 minuten afkoelen.
3.Pers de citroen uit en roer het sap met de rest van het water en het fruitsap door de thee.
4.Doe wat ijsklontjes in een karaf of glazen en schenk de thee erbij.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst