

Voor de cake: | |
170 gr boter | |
150 gr suiker | |
150 gr donkerbruine basterdsuiker | |
Snufje zout | |
2 eieren | |
1 el vanille extract | |
200 gr pindakaas | |
200 gr bloem | |
Voor de topping: | |
100 gr boter | |
200 gr marshmallow fluff | |
150 gr poedersuiker | |
70 gr ongezouten pinda’s | |
Bakblik van 20x30cm |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het bakblik in. |
2. | Meng in een kom de boter, suikers, zout, eieren en het vanille extract door elkaar. Voeg daarna de pindakaas toe en mix dat ook weer goed door. Voeg vervolgens al mixend beetje bij beetje de bloem toe. Mix alles een paar minuten op de hoogste stand door. |
3. | Giet het beslag in de bakvorm en bak ongeveer 30 minuten tot hij gaar is. Prik er eventueel met een satéprikker in om te controleren of de cake gaar is, als de satéprikker droog uit het cake komt, is hij klaar. Laat volledig afkoelen. |
4. | Meng voor de topping de boter, marshmallow fluff en de poedersuiker door elkaar. Smeer dit op de cake. Hak de pinda’s in stukjes en strooi deze over de cake. |
5. | Snij de cake in 15 stukken. |
Laat een reactie achter