Ingredienten

Voor de cake:
170 gr boter
150 gr suiker
150 gr donkerbruine basterdsuiker
Snufje zout
2 eieren
1 el vanille extract
200 gr pindakaas
200 gr bloem
Voor de topping:
100 gr boter
200 gr marshmallow fluff
150 gr poedersuiker
70 gr ongezouten pinda’s
Bakblik van 20x30cm
Fluffernutter is de combinatie van pindakaas met marshmallow. Die twee worden vaak op een boterham gecombineerd, maar als in de vorm van een cake is het een lekkere snack of dessert. Emma Curtis uit Massachusetts bedacht deze combinatie voor het eerst in 1918.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het bakblik in.
2.Meng in een kom de boter, suikers, zout, eieren en het vanille extract door elkaar. Voeg daarna de pindakaas toe en mix dat ook weer goed door. Voeg vervolgens al mixend beetje bij beetje de bloem toe. Mix alles een paar minuten op de hoogste stand door.
3.Giet het beslag in de bakvorm en bak ongeveer 30 minuten tot hij gaar is. Prik er eventueel met een satéprikker in om te controleren of de cake gaar is, als de satéprikker droog uit het cake komt, is hij klaar. Laat volledig afkoelen.
4.Meng voor de topping de boter, marshmallow fluff en de poedersuiker door elkaar. Smeer dit op de cake. Hak de pinda’s in stukjes en strooi deze over de cake.
5.Snij de cake in 15 stukken.

Wil je nog meer Amerikaanse cake uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst