Ingredienten

500 gr fazantfilet
2 eieren
1 wortel
½ zoete ui
1 stengel bleekselderij
2 zoete augurken
4 el mayonaise
8 sneetjes dik witbrood
Peper en zout
Olie om in te bakken
In South Dakota wordt veel gejaagd, zo ook op fazanten want daar hebben ze er heel veel van. Het broodje dat je hiermee kan maken is dan ook typisch voor deze staat. In de tweede wereldoorlog trokken er veel soldaten door South Dakota op weg naar hun standplaats. In Aberdeen kregen ze allemaal een Pheasant salad sandwich voor onderweg. De soldaten waren er dol op.

Bereiden

1.Snij de fazantfilet in stukjes. Verwarm wat olie in een braadpan en bak de fazant hierin tot deze net gaar is.
2.Kook de eieren ondertussen ongeveer 10 minuten.
3.Rasp de wortel, snipper de ui en snij de bleekselderij en augurk fijn.
4.Laat de fazant en de eieren als ze klaar zijn afkoelen en snij ze daarna in kleine stukjes.
5.Roer alle ingrediënten door elkaar en verdeel het over de helft van de boterhammen. Leg de lege boterhammen op de salade en snijd de sandwiches doormidden.

Wil je nog meer Amerikaanse sandwiches uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst