Ingredienten

4 grote eieren
2 el azijn
4 dikke plakken brioche brood
paar stengels bieslook
VOOR DE SAUS
60 gr boter
4 eidooiers
1 tl citroensap
1 el slagroom
zout
peper
Een gast in het Waldorf-Astoria in New York vroeg ooit om ontbijtspek, gepocheerde eieren en hollandaisesaus ter bestrijding van zijn kater, en niet veel later zette het hotel dit gerecht op de menukaart.

Bereiden

1.Smelt voor de saus de boter in een pan. Klop de eidooiers, voeg het citroensap, slagroom en zout en peper toe. Voeg een lepel gesmolten boter toe en meng goed door, herhaal tot alle boter is toegevoegd.
2.Doe het mengsel zodra alle boter is toegevoegd weer terug in de pan. Kook op laag vuur ongeveer een halve minuut. Haal van het vuur en zet de saus apart.
3.Vul een middelgrote pan met ongeveer 8 cm water. Breng aan de kook en haal van het vuur af zodat het niet meer kookt. Voeg de azijn toe aan het water.
4.Breek 1 ei open en doe hem in een een klein kommetje. maak een kleine draaiklok in het water. Giet het ei vervolgens rustig in het water. Laat het ei vervolgens 4 minuten in het water ronddraaien. Schep er met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de andere eieren.