Ingredienten

500 ml volle melk
250 ml slagroom
1 vanillestokje
2 kaneelstokjes
½ tl nootmuskaat
Snufje zout
6 eidooiers
120 gr suiker
120 ml bourbon of donkere rum
Eggnog wordt in Amerika voornamelijk vanaf Thanksgiving tot nieuwjaarsdag gedronken. In de Zuidelijke staten doen ze er bourbon in, maar die prima vervangen worden door rum. Eggnog wordt gekoeld gedronken, maar op hele koude dagen warmen Amerikanen het ook wel eens op

Bereiden

1.Meng in een steelpan op middelhoog vuur de melk en slagroom. Snij het vanillestokje in de lengte open en voeg die samen met de kaneelstokjes, nootmuskaat en zout toe aan de melk. Breng de melk aan de kook, haal vervolgens van het vuur en laat afkoelen.
2.Mix ondertussen de eidooiers met de suiker goed door elkaar tot het romig is. Schep beetje bij beetje al roerend door de melk. Zet de pan op laag vuur en blijf roeren door tot het wat dikker begint te worden. Zorg er voor dat het mengsel niet gaat koken, dan stolt de ei.
3.Haal het vanillestokje en de kaneelstokjes uit de eggnog en laat volledig afkoelen. Meng er vervolgens de bourbon of rum doorheen. Doe in een afgesloten bak en zet minstens 2 uur in de koelkast.
4.Giet de eggnog in 6 glazen en strooi er eventueel nog een beetje nootmuskaat overheen ter decoratie. De eggnog is een week houdbaar in de koelkast.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor de feestdagen? Bekijk alle recepten voor kerst en thanksgiving hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst