Ingredienten

500 ml volle melk
250 ml slagroom
1 vanillestokje
2 kaneelstokjes
½ tl nootmuskaat
Snufje zout
6 eidooiers
120 gr suiker
Eggnog wordt in Amerika voornamelijk vanaf Thanksgiving tot nieuwjaarsdag gedronken. In de Zuidelijke staten doen ze er bourbon in, maar als je die niet bij de hand hebt kan die prima vervangen worden door rum of brandy. Eggnog wordt gekoeld gedronken, maar op hele koude dagen warmen Amerikanen het ook wel eens op

Bereiden

1.Meng in een steelpan op middelhoog vuur de melk en slagroom. Snij het vanillestokje in de lengte open en voeg die samen met de kaneelstokjes, nootmuskaat en zout toe aan de melk. Breng de melk aan de kook, haal vervolgens van het vuur en laat even afkoelen.
2.Mix ondertussen de eidooiers met de suiker goed door elkaar tot het romig is. Schep de melk beetje bij beetje al roerend door het eiermengsel. Giet het mengsel weer terug in de steelpan en roer op laag vuur door tot het wat ingedikt is. Zorg er voor dat het mengsel niet gaat koken, dan stolt de ei.
3.Laat het mengsel afkoelen en meng er vervolgens de bourbon doorheen. Doe de eggnog in een luchtdichte bak en zet minstens 2 uur in de koelkast.
4.Giet de eggnog in 6 glazen en strooi er eventueel nog een beetje nootmuskaat overheen ter decoratie. De eggnog is een week houdbaar in de koelkast.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst