

500 ml volle melk | |
250 ml slagroom | |
1 vanillestokje | |
2 kaneelstokjes | |
½ tl nootmuskaat | |
Snufje zout | |
6 eidooiers | |
120 gr suiker | |
120 ml bourbon of donkere rum |
1. | Meng in een steelpan op middelhoog vuur de melk en slagroom. Snij het vanillestokje in de lengte open en voeg die samen met de kaneelstokjes, nootmuskaat en zout toe aan de melk. Breng de melk aan de kook, haal vervolgens van het vuur en laat afkoelen. |
2. | Mix ondertussen de eidooiers met de suiker goed door elkaar tot het romig is. Schep beetje bij beetje al roerend door de melk. Zet de pan op laag vuur en blijf roeren door tot het wat dikker begint te worden. Zorg er voor dat het mengsel niet gaat koken, dan stolt de ei. |
3. | Haal het vanillestokje en de kaneelstokjes uit de eggnog en laat volledig afkoelen. Meng er vervolgens de bourbon of rum doorheen. Doe in een afgesloten bak en zet minstens 2 uur in de koelkast. |
4. | Giet de eggnog in 6 glazen en strooi er eventueel nog een beetje nootmuskaat overheen ter decoratie. De eggnog is een week houdbaar in de koelkast. |
Laat een reactie achter