Ingredienten

50 gr boter
3 eieren
75 gram bloem
120 ml volle melk
1 el suiker
snufje nootmuskaat
1 el poedersuiker
gietijzeren pan met een doorsnede van 25 cm (of een ovenschaal)
Deze hoge pannenkoek uit de oven heeft geen Nederlandse roots in zoals de naam zou doen vermoeden, de bedenker uit Seattle baseerde ze rond 1900 op Duitse pannenkoeken.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de boter in de gietijzeren pan en zet deze in de oven terwijl deze opwarmt zodat de boter smelt. Zorg dat deze niet aanbrand.
2.Mix de eieren, bloem, melk, suiker en nootmuskaat goed door elkaar.
3.Giet het beslag bij de gesmolten boter in de pan en bak bak 20 minuten in de oven tot de pannenkoek goudbruin is. Verlaag vervolgens de temperatuur tot 150 graden en bak nog 5 minuten.
4.Haal de pannenkoek uit de oven en snij in parten. Bestrooi met poedersuiker.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst