Ingredienten

3 middelgrote aardappelen
2 plakken bacon
80 gr crème fraîche
20 gr boter
100 gr geraspte kaas
60 ml melk
¼ tl knoflookpoeder
Peper en zout
Paar stengels bieslook
Olijfolie
Denk je aan aardappelen, dan denk je aan Idaho. Dit is een heerlijk bijgerecht dat overal wel bij past. Je kan de kaassoort prima aanpassen, zo is het ook lekker met blauwaderkaas.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2.Boen de aardappelen schoon en prik er een paar gaten in. Smeer ze in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Leg de aardappelen op de bakplaat en bak ze ongeveer een uur in de oven tot ze gaar zijn.
3.Bak de bacon tot deze knapperig en verkruimel vervolgens.
4.Meng in een kom de zure room met de boter, driekwart van de geraspte kaas, melk knoflookpoeder en wat peper en zout door elkaar.
5.Snij de aardappelen in de lengte doormidden en schep tot ongeveer een halve centimeter van de rand leeg. Doe dit in de kom bij het kaasmengsel en roer goed door.
6.Verdeel dit mengsel over de uitgeholde aardappelen en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de aardappelen weer in de oven en bak nog ongeveer 20 minuten.
7.Snij de bieslook fijn en strooi dit met de bacon over de aardappelen als ze klaar zijn. Serveer direct.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst