

3 middelgrote aardappelen | |
2 plakken bacon | |
80 gr crème fraîche | |
20 gr boter | |
100 gr geraspte kaas | |
60 ml melk | |
¼ tl knoflookpoeder | |
Peper en zout | |
Paar stengels bieslook | |
Olijfolie |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2. | Boen de aardappelen schoon en prik er een paar gaten in. Smeer ze in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Leg de aardappelen op de bakplaat en bak ze ongeveer een uur in de oven tot ze gaar zijn. |
3. | Bak de bacon tot deze knapperig en verkruimel vervolgens. |
4. | Meng in een kom de zure room met de boter, driekwart van de geraspte kaas, melk knoflookpoeder en wat peper en zout door elkaar. |
5. | Snij de aardappelen in de lengte doormidden en schep tot ongeveer een halve centimeter van de rand leeg. Doe dit in de kom bij het kaasmengsel en roer goed door. |
6. | Verdeel dit mengsel over de uitgeholde aardappelen en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de aardappelen weer in de oven en bak nog ongeveer 20 minuten. |
7. | Snij de bieslook fijn en strooi dit met de bacon over de aardappelen als ze klaar zijn. Serveer direct. |
Laat een reactie achter