

400 gr aardappelen met rode schil | |
1 courgette | |
1 ui | |
2 tenen knoflook | |
400 gr pompoen blokjes | |
½ tl komijnpoeder | |
¼ tl cayennepeper | |
2 laurierbladeren | |
1200 ml water | |
3 kippenbouillonblokjes | |
150 gr cherrytomaten | |
1 groot blik mais | |
1 pot witte bonen | |
Olie om in te bakken | |
Peper en zout |
Voor de Irokezen, indianen uit het noord oosten van Amerika, staan de drie zussen voor de drie belangrijkste gewassen in de herfst: Pompoen, mais en bonen. Met deze drie ingrediënten konden ze de winter doorkomen.
1. | Was de aardappelen en courgette snij ze in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook uit. |
2. | Verwarm wat olie in een soeppan. Fruit de ui en bak op het einde kort de knoflook even mee. Voeg de aardappelen, courgette, pompoen, komijnpoeder, cayennepeper en de laurierbladeren toe en roer alles goed door. |
3. | Doe het water met de bouillonblokjes in de pan en breng aan de kook. Laat de soep vervolgens ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen net gaar zijn. |
4. | Halveer ondertussen de cherrytomaten en laat de mais en de bonen uitlekken. Doe dit allemaal bij de soep in de pan en roer door. Laat kort staan zodat alles op temperatuur komt en breng daarna op smaak met peper en zout. |
Laat een reactie achter