Ingredienten

600 gr ovenfriet
2 el bloem
30 gr boter
250 ml runderbouillon
Snufje zout
Snufje knoflookpoeder
Snufje uienpoeder
100 gr geraspte mozzarella
Deze disco friet met kaas en jus is een New Jersey klassieker. Ze heten zo omdat ze vaak gegeten werden midden in de nacht na een bezoekje aan een disco in de jaren ‘70.

Bereiden

1.Breid de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking
2.Smelt de boter op middelhoog vuur in een steelpan en roer de bloem er doorheen. Giet vervolgens de bouillon beetje bij beetje, al roerend in de pan tot alle klontjes zijn opgelost. Roer daarna alle kruiden door de jus. Breng de jus aan de kook en laat op laag vuur 5 minuten pruttelen.
3.Bestrooi de friet als deze klaar is met de mozzarella en plaats terug in de oven tot deze gesmolten is. Haal de giet uit de oven en giet de jus er overheen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst