

300 gr basmati rijst | |
500 ml kippen bouillon | |
300 ml water | |
3 el olijfolie | |
250 half om half gehakt | |
5 plakken bacon | |
1 ui | |
2 stengels bleekselderij | |
1 groene paprika | |
1 ½ tl cajun kruiden | |
½ tl knoflookpoeder | |
Peper en zout |
1. | Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in de helft van de bouillon met het water. Giet de rijst als deze klaar is af, en roer de olijfolie er doorheen. |
2. | Snij ondertussen de bacon in stukjes en bak deze in een hapjespan tot het knapperig is. Voeg het gehakt toe en bak het rul. |
3. | Snipper de ui en hak de bleekselderij en de paprika fijn. Roer de groente door het gebakken vlees en bak een paar minuten mee. |
4. | Giet de overgebleven bouillon en de kruiden door het mengsel en laat pruttelen tot de meeste bouillon verdampt is. Voeg vervolgens de rijst toe en roer alles goed door. |
Laat een reactie achter