Ingredienten

300 gr basmati rijst
500 ml kippen bouillon
300 ml water
3 el olijfolie
250 half om half gehakt
5 plakken bacon
1 ui
2 stengels bleekselderij
1 groene paprika
1 ½ tl cajun kruiden
½ tl knoflookpoeder
Peper en zout
Het enige wat vies is aan deze heerlijke dirty rice, is de naam. Je kan het als bijgerecht eten, of gebruiken als vulling voor gevogelte. Als je echt klassieke dirty rice wilt maken, moet je kippenlevertjes toevoegen aan het recept.

Bereiden

1.Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in de helft van de bouillon met het water. Giet de rijst als deze klaar is af, en roer de olijfolie er doorheen.
2.Snij ondertussen de bacon in stukjes en bak deze in een hapjespan tot het knapperig is. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
3.Snipper de ui en hak de bleekselderij en de paprika fijn. Roer de groente door het gebakken vlees en bak een paar minuten mee.
4.Giet de overgebleven bouillon en de kruiden door het mengsel en laat pruttelen tot de meeste bouillon verdampt is. Voeg vervolgens de rijst toe en roer alles goed door.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst