Ingredienten

1 zakje gist
220 ml lauwwarm water
1 el suiker
300 gr bloem
1 tl zout
Olijfolie om in te vetten
Voor de saus:
20 ml olijfolie
2 tenen knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 tl oregano
½ tl uienpoeder
½ tl zout
Snufje chilipoeder
1 tl suiker
Voor de topping:
150 gr geraspte cheddar
100 gr geraspte mozzarella
200 gr peperoni
Metalen bakvorm van 25x35cm
Deze pizza uit Detroit herken je aan zijn rechthoekige vorm en luchtige dikke deeg die belegd is met kaas, peperoni en tomatensaus. Ze worden in metalen bakken gemaakt, omdat die vroeger veel in de autobranche gebruikt werden en dus makkelijk voorhanden waren. Eigenlijk hoort er Wisconsin brick kaas op de pizza, maar omdat die in Nederland lastig te verkrijgen is, gebruik ik in dit recept cheddar en mozzarella.

Bereiden

1.Meng in een kommetje de gist met het lauwwarme water en de suiker. Laat dit ongeveer 10 minuten staan tot het begint te schuimen.
2.Mix vervolgens beetje bij beetje de bloem en het zout door het mengsel. Gebruik op het einde kneedhaken en kneed het 5 minuten door. Vet een nieuwe kom in en schep hier het deeg in. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg op een warme plek zeker 2 uur rijzen tot het is verdubbeld in omvang.
3.Vet de bakvorm in met olijfolie en schep het deeg in de vorm. Duw het deeg met de hand zo ver mogelijk naar de randen toe. Dek de vorm weer af met de vochtige theedoek en laat 45 minuten staan.
4.Maak ondertussen de saus. Verwarm de olijfolie in een steelpan en pers de knoflook hierin uit. Fruit deze even en giet de tomatenblokjes in de pan en roer deze met de kruiden en het suiker door. Laat de saus op laag vuur 30 minuten pruttelen.
5.Verwarm de oven voor op 250 graden. Duw het deeg goed tegen alle randen zodat de hele bodem bedekt is druk het deeg overal een beetje in. Bekleed het deeg met de helft van de peperoni en bestrooi met de cheddar en mozzarella. Leg hier vervolgens weer de rest van de peperoni op. Schep met een lepel de saus in 3 banen op de pizza.
6.Zet de pizza in de oven en bak hem ongeveer 15 minuten tot de randen donker worden de de kaas goudbruin wordt.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst