

30 gr boter | |
3,5 gr droge gist | |
1 tl suiker | |
120 ml lauwwarm water | |
250 gr bloem | |
1½ eetlepel maïsmeel | |
snufje zout | |
1 el zonnebloemolie | |
1 tl olijfolie | |
200 gr gesneden mozzarella | |
200 gr salami | |
3 el parmezaanse kaas | |
VOOR DE SAUS | |
1 ui | |
3 teentjes knoflook | |
2 eetlepels olijfolie | |
snufje zout | |
1 tl gedroogde oregano | |
200 ml passata | |
1 el tomatenpuree | |
gietijzeren pan met een doorsnede van 25cm (of een ovenschaal) |
1. | Smelt de boter en laat afkoelen. Meng de gist, suiker, en lauwwarm water en laat een minuut rusten. Meng in een andere kom de bloem, het maïsmeel, en zout. Voeg het gist mengsel, de gesmolten boter en zonnebloemolie toe aan de droge ingrediënten en roer totdat er deeg ontstaat. |
2. | Leg de deeg op een met bloem bedekte ondergrond en kneedt tot er een gladde bal ontstaat. Smeer de deeg in met olijfolie en leg in een grote schaal. Dek af met versohudfolie of een theedoek en laat een uur staan. |
3. | Bereidt ondertussen de tomatensaus voor. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook het zout en de oregano toe. Fruit de ui even en voeg dan de passata en tomatenpuree toe. Draai het vuur naar middellaag en laat het 30 minuten met de deksel op de pan sudderen tot het dikker is geworden. Roer af en toe. Haal van het vuur en laat staan tot het klaar is om te gebruiken. |
4. | Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de deeg op een met bloem bedekte ondergrond en rol uit tot een cirkel van 30 cm. Het deeg moet voldoende zijn uitgerekt om de bodem en zijdes van de pan te bedekken. Plaats het deeg over een over een de pan. Gebruik je vinger om de deeg in de pan te drukken en snij overtollig deeg aan de randen van de pan weg en smeer de bovenste randen van het deeg in met een klein beetje olijfolie. |
5. | Snij de salami in kleinere stukjes. Vul de pizza met een laag mozzarella, vervolgens laag met ¾ van de salami en een laag tomatensaus. Strooi op de bovenste laag de geraspte Parmezaanse kaas en de rest van de salami. Bak 20-30 minuten in de oven, tot de korst is goudbruin en de vulling borrelt. |
Laat een reactie achter