Ingredienten

30 gr boter
3,5 gr droge gist
1 tl suiker
120 ml lauwwarm water
250 gr bloem
1½ eetlepel maïsmeel
snufje zout
1 el zonnebloemolie
1 tl olijfolie
200 gr gesneden mozzarella
200 gr salami
3 el parmezaanse kaas
VOOR DE SAUS
1 ui
3 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
snufje zout
1 tl gedroogde oregano
200 ml passata
1 el tomatenpuree
gietijzeren pan met een doorsnede van 25cm (of een ovenschaal)
Deze grote stoere broer van de New York style pizza komt uit de windy city Chicago. Met een dikke hoge rand en een vulling van tomatensaus, mozzarella en salami.

Bereiden

1.Smelt de boter en laat afkoelen. Meng de gist, suiker, en lauwwarm water en laat een minuut rusten. Meng in een andere kom de bloem, het maïsmeel, en zout. Voeg het gist mengsel, de gesmolten boter en zonnebloemolie toe aan de droge ingrediënten en roer totdat er deeg ontstaat.
2.Leg de deeg op een met bloem bedekte ondergrond en kneedt tot er een gladde bal ontstaat. Smeer de deeg in met olijfolie en leg in een grote schaal. Dek af met versohudfolie of een theedoek en laat een uur staan.
3.Bereidt ondertussen de tomatensaus voor. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook het zout en de oregano toe. Fruit de ui even en voeg dan de passata en tomatenpuree toe. Draai het vuur naar middellaag en laat het 30 minuten met de deksel op de pan sudderen tot het dikker is geworden. Roer af en toe. Haal van het vuur en laat staan tot het klaar is om te gebruiken.
4.Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de deeg op een met bloem bedekte ondergrond en rol uit tot een cirkel van 30 cm. Het deeg moet voldoende zijn uitgerekt om de bodem en zijdes van de pan te bedekken. Plaats het deeg over een over een de pan. Gebruik je vinger om de deeg in de pan te drukken en snij overtollig deeg aan de randen van de pan weg en smeer de bovenste randen van het deeg in met een klein beetje olijfolie.
5.Snij de salami in kleinere stukjes. Vul de pizza met een laag mozzarella, vervolgens laag met ¾ van de salami en een laag tomatensaus. Strooi op de bovenste laag de geraspte Parmezaanse kaas en de rest van de salami. Bak 20-30 minuten in de oven, tot de korst is goudbruin en de vulling borrelt.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst