Ingredienten

500 gr Cudighi of andere Italiaanse worst
½ tl kaneel
½ tl nootmuskaat
1 tl paprikapoeder
1 kleine rode paprika
1 kleine groene paprika
1 ui
1 bol mozzarella
8 el ketchup
4 kleine ciabattabroodjes
Boter om in te bakken
Peper en zout
De Cudighi Sandwich is een broodje uit de Upper Peninsula van Michigan, met een burger van pittige Cudighi worst op een broodje. Cudighi worst is hier lastig verkrijgbaar, dus kan je hem vervangen door een andere pittige Italiaanse worst van varkensvlees.

Bereiden

1.Snij de worsten in en druk de vulling eruit. Doe de vulling met alle kruiden en peper en zout naar smaak in een kom en roer goed door. Vorm hier twee ovale hamburgers van, die ongeveer even groot zijn als de ciabattabroodjes.
2.Snij de paprika’s in reepjes en de ui in halve ringen. Smelt wat boter in een pan en bak ze ongeveer 5 minuten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
3.Bak ondertussen in een andere pan de burgers een paar minuten per kant tot ze gaar zijn. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de burgers. Doe de deksel op de pan en wacht tot de mozzarella begint te smelten.
4.Snij de broodjes door en smeer twee derde ketchup op de onderste helft. Leg hier de burger op en schep daar weer wat van het paprika-ui mengsel bovenop. Doe er nog wat extra ketchup op en dek af met de bovenkant van het broodje.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst