

1 rol croissantdeeg | |
100 ml vanillevla | |
50 gr poedersuiker | |
¼ tl vanille extract | |
1 tl melk | |
Olie om in te frituren | |
Ronde uitsteekvormen van 9 en 3 cm |
1. | Haal het croissantdeeg uit de verpakking en vouw het dubbel, duw een beetje aan en vouw het deeg weer dubbel en duw weer dicht. Steek met de grootste vorm twee cirkels uit het deeg, maak hierin met de kleine uitsteekvorm een gat. |
2. | Verwarm de olie tot 180 graden. Bak de cronuts tot ze goed goudbruin zijn. Schep ze uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. |
3. | Snij de cronuts horizontaal doormidden. Is het deeg toch niet helemaal gebakken? Dan kan je de twee helften gewoon nog een keer frituren. |
4. | Laat de cronuts helemaal afkoelen. Smeer daarna op de onderste helften een ruime laag vanillevla en doe hier de bovenkant weer op. |
5. | Meng de poedersuiker met de vanille extract en de melk en giet dit voorzichtig over de bovenkant van de cronuts. |
Laat een reactie achter