Ingredienten

1 rol croissantdeeg
100 ml vanillevla
50 gr poedersuiker
¼ tl vanille extract
1 tl melk
Olie om in te frituren
Ronde uitsteekvormen van 9 en 3 cm
In 2013 werd de cronut bedacht in de wijk Soho in New York en was direct een hype over de hele wereld. Je kan natuurlijk het croissantdeeg zelf maken, maar aangezien het toch wordt gefrituurd heb ik voor kant en klaar deeg gekozen.

Bereiden

1.Haal het croissantdeeg uit de verpakking en vouw het dubbel, duw een beetje aan en vouw het deeg weer dubbel en duw weer dicht. Steek met de grootste vorm twee cirkels uit het deeg, maak hierin met de kleine uitsteekvorm een gat.
2.Verwarm de olie tot 180 graden. Bak de cronuts tot ze goed goudbruin zijn. Schep ze uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.
3.Snij de cronuts horizontaal doormidden. Is het deeg toch niet helemaal gebakken? Dan kan je de twee helften gewoon nog een keer frituren.
4.Laat de cronuts helemaal afkoelen. Smeer daarna op de onderste helften een ruime laag vanillevla en doe hier de bovenkant weer op.
5.Meng de poedersuiker met de vanille extract en de melk en giet dit voorzichtig over de bovenkant van de cronuts.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst