Ingredienten

50 ml zonnebloemolie
50 gr cacao
170 gr suiker
2 eieren
1 tl vanille extract
1 tl bakpoeder
½ tl zout
120 gr bloem
50 gr poedersuiker
Mixer
Vershoudfolie
Bakpapier
Helen Fredell vond deze koekjes halverwege de 20e uit, in St. Paul, Minnesota en worden nu door heel Amerika gegeten met de feestdagen. Ze zijn altijd lekker, maar het zijn echte kerstkoekjes.

Bereiden

1.Mix in een kom de zonnebloemolie, cacao, suiker, eieren, vanille extract, bakpoeder en zout goed door elkaar. Voeg vervolgens al mixend beetje bij beetje de bloem toe tot alles weer goed is gemengd.
2.Dek de kom met het koekjesdeeg af met vershoudfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
3.Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakblikken met bakpapier. Doe de poedersuiker in een kom.
4.Vorm balletjes van 2,5 cm van het koekjesdeeg en wentel die door de poedersuiker.
5.Leg de deegballetjes met wat ruimte ertussen op het bakblik en bak ongeveer 13 minuten tot de rand van de koekjes hard begint te worden.
6.Laat de koekjes even op het bakblik afkoelen en vervolgens op een rek.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst