Ingredienten

1 ui
1 groene paprika
500 gr rundergehakt
½ tl zout
½ tl knoflookpoeder
8 plakken bacon
20 gr bruine basterdsuiker
1 blik pintobonen
1 blik kidneybonen
150 ml barbecuesaus
2 el mosterd
Braadpan
Dit is geen recept uit het wilde westen. Want de echte cowboys hadden natuurlijk geen barbecuesaus tot hun beschikking, terwijl dat wel een vast onderdeel van dit gerecht is. Maar ze aten wel veel bacon en bonen, en bereidde dat in een enkele pan op een vuurtje. Daar komt waarschijnlijk de naam van dit Texaanse gerecht vandaan.

Bereiden

1.Snipper de ui en snij de paprika in kleine blokjes.
2.Bak in de braadpan het gehakt rul. Roer het zout, knoflookpoeder, ui en de paprika door het gehakt en bak een paar minuten mee.
3.Bak in een andere pan de bacon tot het knapperig is en breek het in stukjes.
4.Giet het vocht van het gehakt af en doe de bacon, suiker, de uitgelekte bonen, barbecuesaus en de mosterd bij het gehakt in de pan. Roer goed door en doe de deksel op de pan. Laat een uur op laag vuur pruttelen.

Wil je nog meer Tex-Mex gerechten uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst