Ingredienten

300 gr maismeel
100 gr bloem
1 ½ tl suiker
1 tl mosterdpoeder
1 snufje cayennepeper
1 tl bakpoeder
1 tl zout
1 tl peper
2 eieren
300 ml volle melk
8 hot dogs
8 sateprikkers
olie om te frituren
lekker met mosterd of ketchup
Net zoals bij veel oude klassieke gerechten die in heel Amerika populair zijn, claimen er ook bij de corndog verschillende steden de bedenker te zijn. Met name het verhaal dat ze in een state fair in Texas voor het eerst zijn bedacht, krijgt veel bijval. Ze zijn er nog steeds veel te vinden, maar ook in het midwesten zijn ze erg geliefd.

Bereiden

1.Meng in een kom het maismeel, bloem, suiker, mosterdpoeder, cayennepeper, bakpoeder, zout en peper. Meng er vervolgens de eieren en de melk er doorheen tot een dik deeg ontstaat. Giet het deeg vervolgens in een kom die diep genoeg is om de hot dogs in onder te dompelen.
2.Verhit de olie tot 180 graden. Dep de hot dogs droog en prik in elke hot dog een sateprikker tot bijna bovenin. Rol ze door wat bloem, zodat er een dun laagje op zit. Dompel ze vervolgens onder in het deeg.
3.Bak de corn dogs 5 minuten in de olie tot ze goudbruin zijn. Als je ze in een friteuse bakt, moet je oppassen dat ze niet vastplakken aan het mandje. Laat ze uitlekken op een paar vellen keukenpapier. Lekker met mosterd of ketchup.

Wil je nog meer Amerikaanse cocktails uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Instagram of Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst