Ingredienten

200 gr maismeel
30 gr bloem
2 tl suiker
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda
1 tl zout
420 ml karnemelk
2 grote eieren
30 gr gezouten boter
gietijzeren pan met een doorsnede van 25cm (of een ovenschaal)
Een bijgerecht dat typisch is voor de Zuidelijke staten van Amerika. Het is vooral lekker in combinatie met soep of chili. Maar ook een zoete variant, met wat honing er overheen is het een aanrader.

Bereiden

1.Zet de pan in de oven en verwarm deze voor op 230 graden. Meng ondertussen het maismeel, bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en zout in een grote kom. Meng in een andere kom de karnemelk met de eieren.
2.Doe de boter in de warme ovenschaal en laat smelten. Roer het karnemelk mengsel door het maismeel mengsel en roer tot alles goed gemengd is. Giet de gesmolten boter ook bij het mengsel en roer nog even door.
3.Giet het mengsel in de pan en zet ongeveer 20 minuten in de oven. Laat even afkoelen voor het serveren en snij in 8 punten.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst