Ingredienten

1 el olie
1 ui
6 hot dogs
6 hot dog broodjes
4 el mosterd
Voor de saus:
350 gr rundergehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
170 ml gezeefde tomaten
200 ml water
2 el lichtbruine basterdsuiker
1 el mosterd
1 el gebakken uitjes
1 tl chili poeder
1 tl Worcesteshire saus
1 tl zout
½ tl komijn
snufje peper
Er bestaan veel varianten op deze hot dogs, die vernoemd zijn naar de buurt Cony Island in Brooklyn, New York. Deze variant uit Detroit wordt gemaakt met een chili saus zonder bonen.

Instructions

1.Bak voor de saus in een pan het gehakt rul. Snipper de ui en voeg halverwege toe. Pers de knoflook en bak ook even mee.
2.Voeg de overige ingrediënten voor de saus toe aan het gehakt. Roer goed door en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen.
3.Snipper de andere ui en bak en even kort in de olie. Verwarm de hot dogs in een pan met eigen vocht.
4.Snij de broodjes bovenin in, leg in elk broodje een hot dog, schep daarop een flinke schep gehaktsaus en vervolgens een klein beetje mosterd en ui.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst