Ingredienten

300 gr bloem
400 gr suiker
1 tl baking soda
½ tl zout
½ tl kaneel
250 gr boter
1 blikje cola (van 330ml)
20 gr cacao
2 eieren
100 ml melk
1 tl vanille extract
Voor het glazuur:
1 blikje cola
100 gr boter
15 gr cacao
250 gr poedersuiker
Bakvorm van 35x25cm
Mixer
Coca Cola cake is een echte Amerikaanse klassieker. Het is een smeuïge chocoladecake met de smaak van Coca Cola. Deze cake is het populairste in het zuiden van de Verenigde Staten. Deze frisdrank werd namelijk in 1886 uitgevonden door de apotheker Dr. John S. Pemberton in Atlanta, Georgia.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in.
2.Roer de bloem,suiker, baking soda, zout en kaneel door elkaar.
3.Doe de cola, boter en cacao in een pan. Roer door elkaar en verwarm langzaam tot de boter is gesmolten.
4.Giet het botermengsel al mixend beetje bij beetje bij het bloemmengsel. Voeg vervolgens ook de eieren, karnemelk en vanille extract toe en mix weer goed door.
5.Giet het beslag in de bakvorm en bak ongeveer 30 minuten in de oven. Je kan testen of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze droog uit de cake komt, is hij klaar.
6.Maak ondertussen het glazuur. Doe de cola in een pan en breng aan de kook, laat vervolgens inkoken tot een derde van de hoeveelheid. Voeg de boter en de cacao toe en roer tot de boter is gesmolten. Haal de pan van het vuur en voeg al mixend beetje bij beetje de poedersuiker toe aan het mengsel.
7.Giet het glazuur direct over de cake als hij uit de oven komt en laat volledig afkoelen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst